Zondag 18 februari 2018

Collecte  40dagentijd: Met je kinderen op de vlucht
18 februari 2018

Onder de vier miljoen Syriërs die hun land zijn ontvlucht, bevinden zich veel moeders met kinderen. Uitgeput zijn ze neergestreken in de Bekaa-vallei in Oost-Libanon. Hun kinderen zijn moe, bang, ziek of zelfs ondervoed.
Onder erbarmelijke omstandigheden proberen deze gevluchte moeders hun kinderen liefdevol te verzorgen en te beschermen.
Partnerorganisatie IOCC (International Orthodox Christian Charities) ondersteunt hen daarbij. Met verloskundige zorg, voorlichting over borstvoeding, bijvoeding voor ondervoede kinderen en gezondheidsvoorlichting redden medewerkers van IOCC niet alleen kinderlevens, maar helpen ze moeders om in alle onzekerheid hun kinderen toch de juiste zorg te kunnen bieden.
IOCC biedt onder meer:
• 700 moeders en kinderen onder de vijf jaar medische zorg
• gezondheidsvoorlichting aan 2.000 vrouwen
• voorlichting over zwangerschap, borstvoeding en opvoeding aan 1.280 (aanstaande) moeders

Samen zijn we Kerk in Actie:
Geïnspireerd door Jezus Christus willen wij delen wat ons gegeven is. Om in Nederland en wereldwijd mensen hoop te bieden en tot hun recht te laten komen.

VACATURES Kerkenwerk

Lees meer bij Organisatie