Zondag 15 april 2018

Meer dan de helft van de Pakistaanse bevolking werkt in de landbouw. Veel gezinnen boeren op een klein stukje grond. Dat levert vaak onvoldoende op om het gezin te eten te kunnen geven. Deze gezinnen zijn extra kwetsbaar bij tegenvallende oogsten, omdat zij geen andere bronnen van inkomsten hebben. In de arme regio Zuid-Punjab ondersteunt REEDS, partnerorganisatie van Kerk in Actie, christenen en kasteloze hindoes om hun inkomsten te verhogen. Als religieuze minderheden zijn zij extra kwetsbaar. Velen hebben nauwelijks onderwijs kunnen volgen omdat ze in afgelegen gebieden wonen. REEDS ondersteunt deze gezinnen om naast de landbouw ook inkomsten te verwerven uit andere activiteiten, bijvoorbeeld als loodgieter, elektricien, assistent-veearts of met een winkeltje. REEDS geeft vaktrainingen en verstrekt leningen aan gezinnen die niet in aanmerking komen voor een lening bij een bank. Ook helpt REEDS gezinnen om hun inkomsten uit hun landbouwproductie te verhogen. Zo leren ze boeren te onderhandelen om een betere prijs voor hun producten te kunnen vragen. Ook worden boeren in contact gebracht met afnemers om tussenhandel uit te schakelen. Dankzij de inzet van REEDS kunnen 215 gezinnen hun inkomsten en daarmee hun levensstandaard verbeteren.

VOORJAARS GEMEENTEAVOND

donderdag 19 april
om 19.30 uur in de  Opstandingskerk
Lees meer in de Agenda
Graag tot dan!

CREATIEVELINGEN GEZOCHT!

Dringend gezocht:

Dames/heren die ons creatieve groepje komen versterken om kaarten voor de jarigen te maken.
Eenmaal per maand op de woensdagmorgen van 9.30 tot ca. 11.30 uur.
Heeft u een paar uurtjes over… wij zien u graag!!
Materiaal is aanwezig.
Meer informatie?