Hemelvaartsdag 21 mei 2020

Papoea - Sterke vrouwen opleiden

Het vormingscentrum P3W leidt vrouwen op, zodat ze vol zelfvertrouwen kunnen bouwen aan de kerk en de samenleving.

Het grootste centrum van P3W staat in Padang Bulan, vlakbij Jayapura. Hier kunnen vrouwen bijvoorbeeld terecht voor een cursus diaconaal werk van negen maanden. Wie niet (voldoende) kan lezen of schrijven, krijgt vooraf een alfabetiseringscursus van drie maanden.

Vrijwel alle vrouwen die cursussen van de P3W hebben gevolgd, vervullen een voortrekkersrol in het dorp waar ze vandaan komen. Ze hebben meer kennis gekregen over de wereld buiten hun dorp.
Zij richten vrouwenverenigingen op, leiden alfabetiseringscursussen en geven betrouwbare informatie over ziekten zoals aids. Ze zijn ook in staat om vrouwen te helpen die lijden onder geweld in hun gezinnen.

Nieuwe Paaskaars 2020
Sinds Pasen staat de nieuwe Paaskaars in de Michaëlskerk
De regenboog is volgens Genesis 9:2 het teken van het verbond tussen God en alle levende wezens.
Uitgespannen tussen hemel en aarde verkon-digt hij de vrede tussen God en mensen.
We hopen dat u de kaars snel in het echt kunt bekijken.

GEEN KERKDIENSTEN

Op advies van de overheid en de dienstenorganisatie van de PKN, houden we
GEEN KERKDIENSTEN
waarbij kerkgangers aanwezig kunnen zijn.