Zondag 25 februari 2018

Collecte 40dagentijd: Uit de schulden
25 februari 2018

Steeds meer mensen in Nederland hebben tijdelijk of blijvend schulden. Alleenstaande moeders zijn extra kwetsbaar.
Een moeder uit Amsterdam vertelt: “Ik heb geen gat in m’n hand, maar moet alles in m’n eentje regelen. Door een fout met de kinderopvangtoeslag raakte ik in de schulden.Ik durfde de post niet meer open te maken. Gelukkig heb ik nu een maatje die mij helpt.”
In 2011 heeft Kerk in Actie samen met andere kerken en christelijke organisaties het project SchuldHulpMaatje opgezet. Binnen dit project worden vrijwilligers tot ‘maatjes’ opgeleid om mensen met schulden te begeleiden en te coachen. Inmiddels zijn er zo’n 1.500 maatjes. Per jaar worden zo’n 6.000 mensen persoonlijk begeleid. De collecteopbrengst wordt onder meer ingezet om nieuwe maatjes te trainen, zodat zij goed voorbereid zijn op hun taak.
Met deze collecte steunt u het diaconale werk van Kerk in Actie zoals SchuldHulpMaatje in Nederland. Van harte aanbevolen!

Clusterdienst Grijpskerke

Zondag 27 mei:
Gezamenlijke morgendienst
Clustergemeenten
Noord-West Walcheren
zie ook: Kerkdiensten
Klik hier voor de liturgie

CREATIEVELINGEN GEZOCHT!

Dringend gezocht:

Dames/heren die ons creatieve groepje komen versterken om kaarten voor de jarigen te maken.
Eenmaal per maand op de woensdagmorgen van 9.30 tot ca. 11.30 uur.
Heeft u een paar uurtjes over… wij zien u graag!!
Materiaal is aanwezig.
Meer informatie?