Zondag 23 september 2018

Collecte:  Kerk in Actie – Syrië –
Versterk de kerk in het Midden-Oosten

Vandaag staan we aan het begin van een actieweek voor de kerk in het Midden-Oosten. Kerken in het Midden-Oosten hebben het moeilijk. In Syrië zijn de gevolgen na zeven jaar oorlog groot. Veel gebouwen zijn verwoest en tweederde van de kerkleden is gevlucht voor oorlog en geweld.

Blijven geloven in delen
Tijdens de gevechten bleven de achtergeblevenen trouw samenkomen om te bidden. Voor hen is het leven een dagelijkse strijd om te overleven. Hun huizen liggen veelal in puin, er is nauwelijks onderwijs, onvoldoende werk en een tekort aan voedsel en water. Dankzij de steun van de wereldwijde kerk zijn er tekenen van hoop en krijgen mensen voedselpakketten, onderdak en onderwijs. Kerken in Syrië blijven geloven in delen en hebben onze steun hard nodig. Zodat ze het vol kunnen houden om symbool van hoop te zijn.

Najaarscampagne
Deze kerken, in het gebied waar het christendom ooit begon, hebben ons gebed en onze steun hard nodig. Helpt u ook mee? Samen zijn we de kerk in actie en verbonden met de kerken in het Midden-Oosten. Kerk in Actie roept u op om de kerk daar niet te vergeten. De nood blijft onverminderd hoog. Niet alleen om de ergste nood te lenigen, maar ook om voorzichtig weer te werken aan een toekomst.

We bevelen de collecte van harte bij u aan!

STARTZONDAG 30 SEPT
Startdienst om 10.00 uur in de Opstandingskerk.
Thema:
'De kerk als Sportschool'