Zondag 5 mei 2019

Kerk zijn in oorlogstijd,  Syrië

Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bij zonder waardevol om dat uitbundig te kunnen doen, want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Zo lijden in Syrië miljoenen mensen onder de burgeroorlog die al meer dan zeven jaar duurt. Ook Syrische kerken en gemeenten zij n zwaar getroffen. Toch kiezen zij ervoor in deze tij den van nood een helper te zij n. Zij bieden noodhulp met voedsel, water en medische zorg. Daarnaast staan zij mensen bij die voorzichtig terugkeren naar veilige gebieden, bij voorbeeld met vakopleidingen of leningen om een eigen bedrijf te starten. Laten we deze zondag onze vrijheid vieren, en tegelijk collecteren voor onze naasten in Syrië.