Zondag 1 september 2019

Collecte: Proef de kerk

Deze maand is de kerkproeverij! Een landelijke actie op initiatief van de Raad van Kerken, waarbij nadrukkelijker dan op andere zondagen onze kerkdeuren wagenwijd openstaan voor mensen die niet regelmatig in de kerk komen. Een zondag speciaal gericht om buren, vrienden, kennissen, collega’s uit te nodigen om eens een kerkdienst bij te wonen.
De pioniersplek Lux in Den Haag nodigt mensen van buiten de kerk uit om onder begeleiding van een theoloog bijbelverhalen te lezen. Iedere avond staat een bijbelboek centraal waarbij achtergrond-informatie wordt gegeven.

Ook is er aandacht voor de invloed die het bijbelboek heeft gehad op onze taal, kunst, muziek en filosofie. Deelnemers worden uitgenodigd om mee te doen met hun eigen inbreng en vragen. Ze maken op deze manier kennis met de bijbelverhalen die vervolgens gelinkt worden aan hun eigen geloofs- en zingevingsvragen.
Met de opbrengst van deze collecte steunt u het missionaire werk van de Protestantse Kerk.