Zondag 31 maart 2019

Pionieren rond zingevingsvraagstukken

Verspreid over heel Nederland ontstaan nieuwe vormen van kerkzijn, zoals kliederkerken, pioniersplekken en monastieke initiatieven. De initiatiefnemers zoeken actief naar manieren om het evangelie met onze medelanders te delen en aan te sluiten bij zingevingsvragen. Op dit moment zijn er meer dan honderd pioniersplekken, nieuwe geloofsgemeenschappen voor mensen die niet naar de kerk gaan. In Rotterdam bijvoorbeeld is in de vergrijzende wijk Slinge de pioniersplek Seinpost Slinge gestart, een multiculturele gemeenschap waar vooral ‘nieuwkomers’ of mensen met een andere culturele achtergrond een geestelijk onderdak vinden. De Protestantse Kerk ondersteunt startende pioniersplekken. Collecteer mee, zodat de komende jaren nog meer nieuwe initiatieven van start kunnen gaan om als kerk weer zichtbaar aanwezig te zijn in Nederland.

Kunst en Cultuurroute Midden-Walcheren

Vrijdag 26 juli,
zaterdag 27 juli en
zondagmiddag 28 juli
zijn beide kerkgebouwen locaties van de
Kunst- en CultuurRoute Midden-Walcheren
Zowel in de Mic
haëlskerk als in de Opstandingskerk zijn werken van verschillende kustenaars te zien (zie website)
Daarnaast is de Michaëlskerk gedurende de maanden juli en augustus geopend voor het publiek van
U kunt er o.a. een foto-expositie van 2 gemeenteleden bekijken.