Zondag 29 maart 2020

Een vak leren en terug naar huis

Salamaty werd als 10-jarig meisje vanuit het droge noorden van Ghana naar Accra gestuurd, omdat het leven daar beter zou zijn. Ze belandde in een wereld vol criminaliteit en armoede.
Jonge meisjes werken als drager of oppas, in de horeca of huishouding of moeten stenen hakken. Ze worden uitgebuit en moeten regelmatig op straat slapen.
Medewerkers van een Ghanees opvangcentrum halen Salamaty op een dag van straat. Ze vertelt: “Zij hebben mij gered en een nieuw leven gegeven. Ze gaven me eten, kleren en leerden me het kappersvak.” Inmiddels is Salamaty teruggekeerd naar haar geboortestreek. Ze is getrouwd, heeft twee kinderen en haar eigen kapperszaak, opgezet met hulp van het opvangcentrum. Het is hard werken, maar ze redt het.
“Ik vertel andere meiden dat ze niet naar de grote stad moeten gaan. Ik zorg nu voor mijn kinderen én voor mijn broertje en zusjes.”

GEEN KERKDIENSTEN

Op advies van de overheid en de dienstenorganisatie van de PKN, houden we
GEEN KERKDIENSTEN
waarbij kerkgangers aanwezig kunnen zijn.

VACATURES Kerkenwerk

Lees meer bij Organisatie