Zondag 15 november 2020

Collecte: Kerk in Actie  -  Delta voor Indonesie.

Een betere toekomst voor straatkinderen – Java

Ik was een gewoon kind, met een thuis en een fijn gezin.

Maar alles veranderde toen mijn vader ons huis moest verkopen vanwege gokschulden. Eerst huurde mijn vader een kleiner huis voor ons. Maar op een dag kon hij ook dat huis niet meer betalen.

Wij gingen op straat wonen en mochten niet meer naar school. Om geld te verdienen, moesten we op straat gaan zingen.
Dit is het verhaal van Anies uit Yogyakarta op Java. In deze stad wonen veel kinderen op straat.

Medewerkers van de organisatie Dreamhouse zoeken hen op en brengen hen naar opvangcentra. Ook regelen ze dat de kinderen weer naar school kunnen. Vrijwilligers helpen hen bij het leren. Dreamhouse doet ook aan preventie: ze probeert te voorkomen dat kinderen op straat belanden, door onder andere hun ouders te helpen.

Opstandingskerk

Zondag 1 november a.s. houden we voor de laatste keer onze kerkdienst in dit kerkgebouw.

Lees hier meer over de geschiedenis.

Zie ook onder Kerkdiensten