PKN
Protestantse Gemeente te Grijpskerke
 
JEUGDKERK JEUGDKERK

Evenals voorgaand jaar wordt dit seizoen (2017 - 2018) een deel van het jeugdwerk georganiseerd in samenwerking met de buurgemeenten Aagtekerke/Domburg en Oostkapelle
 
Er zijn nu 2 groepen:

  • Rock Solid: 11 t/m 13 jarigen
  • Life Steady: 14 tot 18 jarigen


De JEUGDKERK zal de 2e zondag van de maand (okt-april) onder kerktijd plaatsvinden afwisselend in de kerk van Aagtekerke, Grijpskerke en Oostkapelle.

Het hele gezin is dan welkom in de betreffende kerk!

Voor de kinderen in de basisschoolleeftijd tot 11 jaar is er dan kindernevendienst en bovengenoemde groepen werken met hun Rock Solid en Life Steady programma, dit alles in de gemeente waar het die zondag Jeugdkerk is.

Aansluitend zal er koffie/thee met iets lekkers zijn: een mooi moment om kennis te maken met onze ‘buren’! 
 
=======================================================

Zondag 11 februari 2018 is het Jeugdkerk en gezinszondag in Grijpskerke. Het programma van deze zondag wordt gecombineerd met de jaarlijkse Kerk- en Schooldienst. De dienst begint om 10.00 uur in de Opstandingskerk. Er is opvang voor de kleinsten in de crèche.

Zondag 11 maart 2018 is het gezinszondag in Oostkapelle, de kerkdienst (kindernevendienst) is in de Zionskerk en Jeugdkerk in de Dorpskerk! Na afloop koffie en limonade drinken in de Zionskerk.
 
Zondag 8 april 2018 is het gezinszondag in Aagtekerke voor alle jeugdleden en ouders. Van harte welkom!

=======================================================

Voor meer informatie over dit jeugdwerk:

Peter en Bianca Bijkerk                             06-1887 9264
Carolien Brasser                     06-2957 9235
Annemarie Schout                  0118-59 4520
 

 
Kindernevendienst

Kindernevendienst

Behalve op de eerste zondag van de maand is er tijdens de kerkdienst voor de kinderen in de basisschoolleeftijd kindernevendienst.

Tijdens het winterseizoen (oktober - april) is er op de 2e zondag van de maand een gezinszondag in samenwerking met onze buurgemeenten Aagtekerke/Domburg en Oostkapelle.
Als deze diensten en het Jeugdkerk programma plaats vinden in Aagtekerke of Oostkapelle is er die zondag in Grijpskerke geen kindernevendienst. U leest bij de kerkdiensten waar de gezinszondag gehouden wordt. 

We werken met de methode 'Vertel ’t maar'. We vertellen eerst een verhaal en gaan dit verhaal daarna in een verwerking uitwerken. Soms is dit iets creatiefs, een andere keer doen we dit in een spelvorm.

lees meer »
 
CRÈCHE

CRÈCHE

Behalve op de eerste zondag van de maand is er tijdens de kerkdienst oppas aanwezig voor babies en peuters tot 4 jaar. Deze crèche vindt u in de Opstandingskerk. Uw kindje kan daar lekker spelen, kleuren, een boekje lezen enz. Er is volop speelgoed aanwezig. Voor de babies is er een box beschikbaar; en als uw baby eigenlijk nog moet slapen, dan kan dat prima in zijn/haar eigen kinderwagen, ruimte genoeg!
Natuurlijk wil de oppas zo nodig ook een flesje geven, of iets anders te eten of te drinken.
Wilt u onze kerkdienst bezoeken, kom dan gerust uw kindje brengen!

 
ACTIE 4 KIDS

ACTIE 4 KIDS

VOOR JOU… VAN MIJ…

Wat is er leuker dan een cadeau te krijgen? Iemand anders een cadeau geven!
Iets van jezelf, voor jou van mij. Door een schoenendoos te versieren en te vullen met allerlei bruikbare en leuke spullen kun je een kind ergens anders op de wereld heel blij maken. Er zijn nog zoveel kinderen die nog nooit zo’n schitterend cadeau hebben gekregen.

Actie4kids verzorgt ieder jaar het transport van meer dan 50.000 schoenendozen, die in Nederland en België zijn gevuld en versierd. Het is een unieke gelegenheid om iets te kunnen betekenen voor kinderen die zo arm zijn dat ze waarschijnlijk voor het eerst in hun leven een cadeau krijgen. Het cadeau is een schoenendoos met heel veel inhoud:
• schoolspullen, die kinderen stimuleren om naar school te gaan.
• speelgoed, dat kinderen helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling.
• toiletartikelen, die kinderen de noodzaak van hygiëne leren.

VOOR JOU: is de boodschap van een gevulde schoenendoos. Er is iemand anders op de wereld die aan jou gedacht heeft. Bij elke schoenendoos wordt ook een boekje met bijbelverhalen gegeven, want ieder kind mag ook weten dat er een God is die van hen houdt.

VAN MIJ: van geven wordt je rijker, want door samen te delen ontvang je zelf ook.

Actie4kids is een project van de stichting de Samaritaan, een interkerkelijke organisatie die evangelisten en kerken in ontwikkelingslanden helpt met diverse vormen van hulpverlening. Voor meer informatie zie www.desamaritaan.org.
 

 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.