PKN
Protestantse Gemeente te Grijpskerke
 
JEUGDKERK JEUGDKERK

Dit seizoen (2016 - 2017) zal de opzet van het jeugdwerk, anders zijn dan voorgaande jaren en met veel plezier willen we iedereen hiervan op de hoogte brengen! 
De jeugdgroepen van de Protestantse Gemeente GRIJPSKERKE gaan we samenvoegen met de groepen uit OOSTKAPELLE en AAGTEKERKE en dit gaan we ‘JEUGDKERK’ noemen.
 
Er zullen 3 groepen zijn:
groep 1: 12-13 jarigen
groep 2: 14-15 jarigen
groep 3: 16-17 jarigen
 


De JEUGDKERK zal de 2e zondag van de maand (okt-april) onder kerktijd plaatsvinden afwisselend in de kerk van Aagtekerke, Grijpskerke en Oostkapelle.
Het hele gezin is dan welkom in de betreffende kerk!
Voor de basisschoolkinderen is er kindernevendienst en voor de middelbare scholieren dan JEUGDKERK.
Aansluitend zal er koffie/thee met iets lekkers zijn: een mooi moment om kennis te maken met onze ‘buren’! 
 
=======================================================

Zondag 13 november is het gezinszondag in Oostkapelle, dienst (kindernevendienst) in de Zionskerk en jeugdkerk in de Dorpskerk! Na afloop koffie en limonade drinken in de Zionskerk.
 
Zondag 11 december is het gezinszondag in Aagtekerke voor alle jeugdleden en ouders. Van harte welkom!

=======================================================

Voor meer informatie over dit jeugdwerk:

Peter en Bianca Bijkerk                  06-18879264
Annemarie Dekker             06-14062723
Pieter Marinussen              06-10769045

 

 
Kindernevendienst

Kindernevendienst

Behalve op de eerste zondag van de maand is er tijdens de kerkdienst voor de kinderen van de basisschool kindernevendienst.
Tijdens het winterseizoen (oktober - april) is de kindernevendienst samen met onze buurgemeenten Aagtekerke en Oostkapelle, afwisselend dus in Aagte-, Grijpskerke of Oostkapelle. Wanneer in welk dorp leest u bij de kerkdiensten.

We werken met de methode 'Vertel ’t maar'. We vertellen eerst een verhaal en gaan dit verhaal daarna in een verwerking uitwerken. Soms is dit iets creatiefs, een andere keer doen we dit in een spelvorm.

lees meer »
 
CRÈCHE

CRÈCHE

Behalve op de eerste zondag van de maand is er tijdens de kerkdienst oppas aanwezig voor babies en peuters tot 4 jaar. Deze crèche vindt u in de Opstandingskerk. Uw kindje kan daar lekker spelen, kleuren, een boekje lezen enz. Er is volop speelgoed aanwezig. Voor de babies is er een box beschikbaar; en als uw baby eigenlijk nog moet slapen, dan kan dat prima in zijn/haar eigen kinderwagen, ruimte genoeg!
Natuurlijk wil de oppas zo nodig ook een flesje geven, of iets anders te eten of te drinken.
Wilt u onze kerkdienst bezoeken, kom dan gerust uw kindje brengen!

 
ACTIE 4 KIDS

ACTIE 4 KIDS

VOOR JOU… VAN MIJ…

Wat is er leuker dan een cadeau te krijgen? Iemand anders een cadeau geven!
Iets van jezelf, voor jou van mij. Door een schoenendoos te versieren en te vullen met allerlei bruikbare en leuke spullen kun je een kind ergens anders op de wereld heel blij maken. Er zijn nog zoveel kinderen die nog nooit zo’n schitterend cadeau hebben gekregen.

Actie4kids verzorgt ieder jaar het transport van meer dan 50.000 schoenendozen, die in Nederland en België zijn gevuld en versierd. Het is een unieke gelegenheid om iets te kunnen betekenen voor kinderen die zo arm zijn dat ze waarschijnlijk voor het eerst in hun leven een cadeau krijgen. Het cadeau is een schoenendoos met heel veel inhoud:
• schoolspullen, die kinderen stimuleren om naar school te gaan.
• speelgoed, dat kinderen helpt bij hun persoonlijke ontwikkeling.
• toiletartikelen, die kinderen de noodzaak van hygiëne leren.

VOOR JOU: is de boodschap van een gevulde schoenendoos. Er is iemand anders op de wereld die aan jou gedacht heeft. Bij elke schoenendoos wordt ook een boekje met bijbelverhalen gegeven, want ieder kind mag ook weten dat er een God is die van hen houdt.

VAN MIJ: van geven wordt je rijker, want door samen te delen ontvang je zelf ook.

Actie4kids is een project van de stichting de Samaritaan, een interkerkelijke organisatie die evangelisten en kerken in ontwikkelingslanden helpt met diverse vormen van hulpverlening. Voor meer informatie zie www.desamaritaan.org.
 

 
 
'BACK TO BASICS'

Nieuwe gesprekskring
Start: 25 januari 2018
19.45 uur, Michaëlskerk
Van harte welkom!
 
ACTIE KERKBALANS

Bij de jaarlijkse actie Kerkbalans wordt uw financiële bijdrage voor 2018 gevraagd om zo weer samen kerk te kunnen zijn en blijven.
Dit jaar in het thema:
'De kerk, een plek van betekenis!'

Lees meer:
www.protestantsekerk.nl
 
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.