PKN
Protestantse Gemeente te Grijpskerke
 
OVER ONS OVER ONS

Welkom in Grijpskerke,

een dorp in het hart van het prachtige eiland Walcheren!

Welkom ook in onze 2 kerkgebouwen, een oud (Michaëlskerk, 12e eeuw) en een nieuw (Opstandingskerk, 1967). Beide kerkgebouwen zijn van de Protestantse Gemeente te Grijpskerke. De kerkdiensten vinden afwisselend plaats in één van beide kerkgebouwen.

Onze Protestantse Gemeente maakt deel uit van de Protestantse Kerk in Nederland en is enige jaren geleden ontstaan uit een samenvoeging van de plaatselijke Gereformeerde kerk en de Hervormde gemeente.

Al eeuwenlang wordt in ons dorp Grijpskerke de geweldige boodschap van het evangelie verkondigd. En nog steeds stemmen we als gemeente van harte in met de roeping zoals die in de kerkorde van de PKN is verwoord: In ons vieren, spreken en handelen belijden we Jezus Christus als Heer en Verlosser.

Dat geloof en belijden is bepalend voor alle activiteiten in onze gemeente: onze kerkdiensten, Bijbelkringen en gespreksgroepen, de kindernevendiensten, de jeugdkerk, de tienerdiensten, de catechese en het pastorale werk . U leest er meer over op de andere pagina's van deze website.
Door dat geloof en belijden streven we er ook naar om ons op te stellen als een gastvrije en open gemeente.

Daarom heten we u en jullie, dorpsbewoners, jong en oud, toeristen en geïnteresseerden nogmaals van harte welkom. 

terug
 
 
Opstandingskerk

Zondag 1 november a.s. houden we voor de laatste keer onze kerkdienst in dit kerkgebouw.

Lees hier meer over de geschiedenis.


Zie ook onder Kerkdiensten
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.