PKN
Protestantse Gemeente te Grijpskerke
 
Agenda
« vorige  |  april 2018  |  volgende »

Woensdag 18 april 2018 FILMAVOND
Locatie: Zionskerk Oostkapelle
Tijdstip: 19.30 uur

In het Franse dorpje Lansquenet is al jarenlang niets bijzonders gebeurd. Het dorpje staat onder het strenge bestuur van de burgemeester, de Comte de Reynaud (Alfred Molina). Hij stelt alle regels vast en schrijft zelfs de preken voor de lokale pastoor Père Henri. Wanneer de vrijgevochten Vianne Rocher (gespeeld door Juliette Binoche) zich samen met haar dochtertje Anouk in het dorpje vestigt gebeuren er ineens allerlei voor de dorpsbewoners vreemde dingen. Ze huurt een winkelpand van de oude, stugge Armande Voizin (Judi Dench) en opent een chocolaterie. De officiële opening vindt plaats tijdens de vastentijd, iets waar een groot deel van het dorp schande van spreekt.
Viannes openheid en vriendelijkheid zorgen ervoor dat de dorpelingen langzamerhand opener worden en de sfeer in het dorp vriendelijker.
De burgemeester die jarenlang alle touwtjes in handen heeft gehad heeft het hier vreselijk moeilijk mee, evenals Serge Muscat, een dorpsbewoner en café-eigenaar (gespeeld door Peter Stormare), die zijn vrouw mishandelt. Serges vrouw Josephine Muscat (Lena Olin) raakt bevriend met Vianne en Serges geheim dreigt uit te komen, reden waarom Serge de burgemeester wel wil helpen een einde te maken aan deze door Vianne aangezwengelde moderniseringen in het dorp.
Hoe loopt dat af? Thema’s in de film zijn in- en uitsluiting, vrijheid om zelf je leven in te richten, macht(smisbruik). En hoe stelt de kerk zich op?
 

 

Donderdag 19 april 2018 VOORJAARSGEMEENTEAVOND
Locatie: Opstandingskerk
Tijdstip: 19.30 uur

De kerkenraad nodigt u hierbij uit tot het bijwonen van de voorjaarsgemeenteavond.
De avond wordt gehouden op donderdag 19 april a.s. om 19.30 uur in de Ontmoetingsruimte van de Opstandingskerk.

 
 

lees meer »

 

Woensdag 25 april 2018 VERSLAG REIS MYANMAR
Locatie: Meliskerke, Odulphuskerk
Tijdstip: 19.30 uur

U krijgt een impressie van de verschillende projecten van Kerk in Actie in het land Myanmar. Jan Vink, diaken in Meliskerke/Biggekerke ging samen met 12 andere reizigers op zoek naar geloof, hoop en liefde in dit Aziatische land..

Een van de projecten, die onder andere werd bezocht was The Leprosy Mission International Myanmar. Deze organisatie biedt hulp aan gehandicapten: fysiotherapie, een rolstoel, hulpmiddelen en onderwijs. De medewerkers geven ook trainingen en microkredieten, zodat gehandicapten een eigen bedrijfje kunnen beginnen, zodat ze niet meer afhankelijk zijn van anderen voor hun inkomen.
 

 


 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.