« vorige  |  oktober 2017  |  volgende »

Zondag 1 oktober 2017 gelegenheidskoor kerst
Locatie: Opstandingskerk
Tijdstip: 19.45 uur

Het gelegenheidskoor, dat op Kerstochtend in de kerkdienst zal zingen, start deze zondag met de repetities. Het is de bedoeling tot Kerst elke zondagavond te oefenen, dit keer onder de enthousiaste leiding van Marléne Wisse.
Heeft u zich niet aangemeld, maar wilt u toch graag meezingen? Kom dan ook, van harte welkom!

Donderdag 5 oktober 2017 VERGADERING MODERAMEN
Locatie: aan huis
Tijdstip: 20.00 uur

Dinsdag 10 oktober 2017 GESPREKSKRING '500 JAAR REFORMATIE'
Locatie: Michaëlskerk
Tijdstip: 19.45 uur

Het jaar 2017 is nog niet voorbij, het gedenkjaar van de Reformatie. Daarom gaan we nog even door met de gesprekskring waarin we al een aantal malen hebben nagedacht over de (blijvende?) kenmerken van protestants geloven en kerk-zijn. We doen dat aan de hand van het boekje: ‘Als een lopend vuur-500 jaar Reformatie’, waar we het vorige seizoen nog maar een klein deel van behandeld hebben. Nieuwe deelnemers zijn van harte welkom en ook gewenst. Geen enkel bezwaar om in deze al eerder begonnen kring in te stappen.

Donderdag 12 oktober 2017 VERGADERING KERKENRAAD
Locatie: Opstandingskerk

Donderdag 12 oktober 2017 BIJBELKRING AAN HUIS
Locatie: Schuitvlotstraat 2
Tijdstip: 20.00 uur

Maandag 23 oktober 2017 GESPREKSKRING 'Is God terug?'
Locatie: Michaëlskerk
Tijdstip: 19.45 uur

Onder die titel schreef Dr. A. van de Beek een paar jaar geleden een boekje dat het karakter heeft van een pamflet. Een pamflet is volgens Van Dale’s Woordenboek een geschrift van beperkte omvang dat zich op felle toon tegen iets of iemand richt. Die felle toon kenmerkt Van de Beeks werk wel vaker. De Kerk gaat hem aan het hart. Daarom zitten sommige dingen en ontwikkelingen hem dwars. Waar gaat het nu echt om in de Kerk? Zijn opvattingen daarover worden niet altijd breed gedeeld maar brengen je wel vaak tot de kernvragen. En daar zouden we ons toch op richten met 'Kerk 2025- Back to basics'?

Woensdag 25 oktober 2017 Theater: Luther en de Reformatie
Locatie: Markt 8, Domburg
Tijdstip: 19.30 uur

Door het cluster van de 5 gemeenten Aagtekerke, Domburg, Grijpskerke, Oostkapelle en Westkapelle wordt u uitgenodigd voor een voorstelling van verhalenverteller Kees Posthumus en accordeonist Juul Beerda.
Zij spelen voor u: 'Kom naar voren! 500 jaar Reformatie en Protestantisme'
Een afwisselende, muzikale voorstelling, waarin de historische personen tot leven worden gebracht.
Van harte welkom!

Leuk weetje: Voor deze voorstelling is aan Kees Posthumus op 18 oktober 2017 de J.B.Th. Spaanprijs toegekend; een prijs voor vernieuwende christelijke communicatie.

WINTERMARKT

Zaterdag 18 november